Skip to content
9 Mayıs 2025
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram

İlgili Haber

Primary Menu
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Home
  • Tekstil geri dönüşümünde lider kent “Uşak”
  • Ekonomi

Tekstil geri dönüşümünde lider kent “Uşak”

Tekstil geri dönüşümü destekleyen AB Projesi tamamlandı. Uşak, tekstil geri dönüşümünde dünya birincisi oldu.
admin 24 Nisan 2025

UŞAK (İGFA) – Türkiye – AB arasında şehir eşleştirme programı kapsamında yürütülen sürdürülebilir gelecek için iş birliği konulu proje tamamlandı. Proje kapsamında bir süredir Uşak Belediyesi ile Finlandiya’nın Paimio Belediyesi arasında devam eden görüşmelerin ardından, “Ortaklıklar yoluyla tekstil sektörünün yeşil dönüşümünü hızlandırmak” konulu proje faaliyetlerini başarıyla tamamladı.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın da bizzat katıldığı kapanış toplantısında, sürdürülebilir geri dönüşüm ve daha yaşanabilir bir kent için tasarlanan projenin sonuçları hakkında değerlendirmeler yapıldı. Toplantıya İl Protokolünün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri katılım sağladı.

UŞAK ŞEHRİ İÇİN YEŞİL EYLEM PLANI HAZIRLANDI

Toplantıda konuşan Başkan Yalım projenin başlangıcından itibaren emeği geçen herkese şükranlarını sunarak bu projenin uygulanabilir hale gelmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti. Bu projenin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Başkan Yalım; hem yeşil dönüşüm hem karbon salınımı konusunda reel uygulamalara geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Proje sonunda hazırlanan Yeşil Eylem Planı ile çevresel sosyal ve ekonomik boyutlar bir arada değerlendirilerek sürdürülebilir bir şehir oluşturulması amaçlandı. Mevcut durumu analiz eden paydaşların katılımını sağlayan ve uygulanabilir stratejiler sunan bu planın, Uşak’ın uzun vadeli gelişim hedeflerine katkı sağlaması bekleniyor.

PROJE KAPSAMINDA BİRÇOK FAALİYET YAPILMIŞTI

Türkiye’nin tekstil geri dönüşümünün %72’sini gerçekleştiren öncü sanayi kenti Uşak ile kullanılmış tekstil ürünlerinin geri dönüşümünde araştırma ve geliştirme konusunda önemli çalışmalar yapan Paimio kentini bir araya getiren proje kapsamında; ilkokul öğrencilerine sürdürülebilir kalkınma hedefleri hakkında eğitimler verilmiş, geri dönüşümle ilgili çeşitli saha ziyaretleri ve incelemeler gerçekleştirilmiş, ayrıca geri dönüşüm konusunda iki kentin kullandığı teknolojiler ve altyapı istişare edilmişti.

Öte yandan kamu ve özel sektör ortaklıklarını teşvik eden proje; geri dönüşüm konusundaki farkındalığı artırarak, kentlerin deneyimlerini paylaşmasını ve yerel düzeyde iklim değişikliği ile mücadeleye katkıda bulunmasını sağlıyor.

Continue Reading

Previous: Hayrabolu’da basınç sorunu çözülüyor
Next: Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nda perde kapanıyor

Benzer Haberler

  • Ekonomi

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

admin 3 Mayıs 2025
  • Ekonomi

Mutlu Gezer, “Esnafımızın alın terine el uzatmayın”

admin 3 Mayıs 2025
  • Ekonomi

Merkez Bankası’ndan TL’ye teşvik hamlesi

admin 3 Mayıs 2025

Son Yazılar

  • Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı
  • Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor
  • Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek
  • Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde
  • ABB Meclisi gençlere emanet
  • 32. Adana Altın Koza Film Festivali’nin tarihleri belli oldu
  • Adana’da otizmli çocuklar için iş birliği
  • BUÜ’nün hentbol takımı Süper Lig’de
  • Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!
  • Bursa’da göz cerrahlarından canlı ameliyat
  • Bilecik Pazaryeri’nde park yeri için karar
  • 1. Çiğli Kitap Günleri kapılarını açtı
  • Yeşilay’dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik
  • Mardin’e 24 hekim atandı
  • KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi açıldı
  • Bursa’da 4. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı
  • Bursa’da Festival Söyleşileri’ne Erke Tümer ve Erdal Hoş’la veda
  • Bursa Osmangazi’de tarihi koşuya katılacaklar numara aldı
  • İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi
  • Ordu’da tarım fuarı heyecanı

Bunları da Oku

  • Magazin

Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.