Skip to content
10 Mayıs 2025
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram

İlgili Haber

Primary Menu
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Home
  • Kayseri Büyükşehir’den atletizm pisti yatırımı
  • Spor

Kayseri Büyükşehir’den atletizm pisti yatırımı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da, Spor Toto Teşkilat Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk ile Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne yapılacak olan Atletizm Pisti yapımı için protokol imzaladı.
admin 22 Nisan 2025

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve 2024 yılında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın teşrifleriyle düzenlenen törenle tanıtımı yapılan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, 8 futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, 8 adet soyunma birimi, kapalı spor salonu ve teknik birimleriyle hizmet vermeye devam ediyor.

Yaklaşık bin 850 metre rakımda hizmet veren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde yeni projeler de bir bir hayata geçerken, bu kapsamda Atletizm Pisti yapımı için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda protokol imzalandı.

Gerçekleştirilen protokol imza törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Spor Toto Teşkilat Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen katıldı.

Genç dostu bir belediye olarak spora ve sporcuya özel bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Spor Toto Teşkilat Başkanımız ile yaptığımız protokol doğrultusunda Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde Atletizm Pisti’ni de hayata geçireceğiz” dedi.

Uluslararası Kurallara Uygun Bir Pist Olacak

Altın Bayrak ödüllü Avrupa Spor Şehri Kayseri’ye kazandıracakları Atletizm Pisti’nde 17 bin 500 metrekare alanda 6 kulvarlı tartan koşu pisti, çim atletizm pisti, soyunma ve teknik birimlerin yer alacağını ifade eden Büyükkılıç, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Pistin ortasında 7 bin 957 metrekarelik doğal rulo çim olarak imal edilecek çim saha bulunacak. Çim saha bölgesinde sulama ve drenaj sistemi imalatı yapılacak. Çim saha etrafında atma ve atlama branşlarının antrenman alanlarının da bulunduğu, uluslararası kurallara uygun Dünya Atletizm Birliği’nin (IAAF) onayladığı atletizm pistlerinden birisi olan dairesel kurplu sistemde ve 6 kulvarlı tartan pist imal edilecek. Bu projemiz şimdiden Avrupa Spor Şehri Kayseri’mize hayırlı, uğurlu olsun.”

Bu vesile ile spor faaliyetleri için yaptıkları yatırımlarda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk’e teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, “Kayseri için hayata geçirdiğimiz tüm projelerde hiçbir zaman yalnız bırakılmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve milletvekillerimizin her zaman yanımızda olduğunu, verdikleri desteklerle gördük. Kendilerine tüm kalbimle ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güçlü destek sayesinde şehrimize çok önemli yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk de Başkan Büyükkılıç’a spora verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Continue Reading

Previous: D-Marin, süperyat pazarındaki büyümeye yön veriyor
Next: 18’inci ÇEK Ödülleri sahiplerini buldu

Benzer Haberler

  • Spor

BUÜ’nün hentbol takımı Süper Lig’de

admin 3 Mayıs 2025
  • Spor

Bursa’da Festival Söyleşileri’ne Erke Tümer ve Erdal Hoş’la veda

admin 3 Mayıs 2025
  • Spor

Bursa Osmangazi’de tarihi koşuya katılacaklar numara aldı

admin 3 Mayıs 2025

Son Yazılar

  • Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı
  • Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor
  • Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek
  • Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde
  • ABB Meclisi gençlere emanet
  • 32. Adana Altın Koza Film Festivali’nin tarihleri belli oldu
  • Adana’da otizmli çocuklar için iş birliği
  • BUÜ’nün hentbol takımı Süper Lig’de
  • Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!
  • Bursa’da göz cerrahlarından canlı ameliyat
  • Bilecik Pazaryeri’nde park yeri için karar
  • 1. Çiğli Kitap Günleri kapılarını açtı
  • Yeşilay’dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik
  • Mardin’e 24 hekim atandı
  • KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi açıldı
  • Bursa’da 4. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı
  • Bursa’da Festival Söyleşileri’ne Erke Tümer ve Erdal Hoş’la veda
  • Bursa Osmangazi’de tarihi koşuya katılacaklar numara aldı
  • İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi
  • Ordu’da tarım fuarı heyecanı

Bunları da Oku

  • Magazin

Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.