Skip to content
11 Mayıs 2025
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram

İlgili Haber

Primary Menu
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Home
  • Bursa Yıldırım olası afetlere hazır
  • Haberler

Bursa Yıldırım olası afetlere hazır

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçe genelinde afetlere hazırlık kapsamında her mahalleye afet konteynerleri yerleştirileceğini duyurdu.
admin 25 Nisan 2025

BURSA (İGFA) – Bursa Yıldırım Belediyesi, kentin afetlere karşı hazırlık seviyesini ve müdahale kapasitesini güçlendirme vizyonu doğrultusunda stratejik bir adım attı. Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda kabul edilen karar kapsamında ilçe sınırları içerisinde inşa edilecek yeni yapılarda “Afet ve Acil Durum Konteyneri” bulundurulması zorunlu hale getirildi. Düzenleme ile afet ve acil durumlara karşı toplumsal hazırlık düzeyinin en üst seviyeye çıkarılması, yerel müdahale kabiliyetinin artırılması ve afet sonrası süreçlerde vatandaşların temel ihtiyaçlarına hızlı yanıt verilmesi hedefleniyor.

55 KALEM MALZEME YER ALACAK

Konteynerlerin içerisinde soğuk iklim çadırı, jeneratör, battaniye, hasta transfer sandalyesi, ilk yardım seti, projektör ve afet ve acil durumlarda kullanılabilecek yaklaşık 55 kalem ekipman ve malzeme bulunacak. Afet ve acil durum konteynerlerinin olası bir afet durumunda vatandaşların güvenliğinin sağlanması ve kritik malzemelere süratle erişimin temin edilmesi açısından hayati bir unsur olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Afetler, şehrimizin ve ülkemizin her zaman hazırlıklı olması gerektiği çok önemli durumlardır. Deprem başta olmak üzere tüm afetlere hazırlıklı olmak için merkezi idare ve yerel yönetimlerin yanı sıra hemşehrilerimizin de bir farkındalık sahibi olmaları gerekiyor. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. İşte bu minvalde aldığımız karar kapsamında Yıldırım’da inşa edilecek 50 bağımsız bölüm ve üzeri tüm yeni yapı projelerinde, ruhsat aşamasında Afet ve Acil Durum Konteyneri planlaması yapılacak. Yıldırım Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumayı, kentsel dayanıklılığımızı artırmayı ve afetlere karşı proaktif önlemler almayı temel sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu önemli karar, ilçemizin afetlere karşı daha dirençli ve hazırlıklı hale gelmesine önemli katkılar sunacak” dedi.

Continue Reading

Previous: Bursa Gemlik’te çocuklar 23 Nisan’ı neşeyle kutladı
Next: Bakan Yerlikaya’dan şehit Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Taş için taziye

Benzer Haberler

  • Haberler

Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler

Bilecik Pazaryeri’nde park yeri için karar

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler

KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi açıldı

admin 3 Mayıs 2025

Son Yazılar

  • Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı
  • Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor
  • Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek
  • Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde
  • ABB Meclisi gençlere emanet
  • 32. Adana Altın Koza Film Festivali’nin tarihleri belli oldu
  • Adana’da otizmli çocuklar için iş birliği
  • BUÜ’nün hentbol takımı Süper Lig’de
  • Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!
  • Bursa’da göz cerrahlarından canlı ameliyat
  • Bilecik Pazaryeri’nde park yeri için karar
  • 1. Çiğli Kitap Günleri kapılarını açtı
  • Yeşilay’dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik
  • Mardin’e 24 hekim atandı
  • KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi açıldı
  • Bursa’da 4. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı
  • Bursa’da Festival Söyleşileri’ne Erke Tümer ve Erdal Hoş’la veda
  • Bursa Osmangazi’de tarihi koşuya katılacaklar numara aldı
  • İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi
  • Ordu’da tarım fuarı heyecanı

Bunları da Oku

  • Magazin

Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.