Skip to content
9 Mayıs 2025
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram

İlgili Haber

Primary Menu
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Home
  • Bursa SMMM Odası’ndan beyan süresi isyanı
  • Ekonomi

Bursa SMMM Odası’ndan beyan süresi isyanı

Bursa SMMM Odası Başkanı Hüseyin Halil, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Kurumlar Vergisi beyan süresi uzatım talebini reddetmesine tepki gösterdi.
admin 29 Nisan 2025

BURSA (İGFA) – Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı Hüseyin Halil, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 28 Nisan 2025 tarihinde Kurumlar Vergisi beyan ve ödeme süresinin uzatılmayacağına dair açıklamasına yanıt olarak bir basın açıklaması yaptı.

Halil, bu kararın sadece mali müşavirleri değil, hizmet verdikleri binlerce işletmeyi ve ülke ekonomisini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Nisan ayının, 49 farklı beyan ve bildirim yükümlülüğüyle meslek takviminin en yoğun dönemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Halil, Ramazan Bayramı nedeniyle 9 gün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 1 gün resmi tatil olduğunu hatırlattı. Enflasyon muhasebesi uygulamasının da devrede olduğu bu dönemde, mali müşavirlerin ve ekiplerinin özverili çalışmalarına rağmen beyan ve bildirimleri yetiştirme imkanının bulunmadığını belirtti.

Halil, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi tatillerde mali müşavirlere adeta “Sizler hep çalışın, kendinize ve ailenize vakit ayırmayın” mesajı verdiğini ifade etti. Pandemi ve deprem felaketleri gibi zorlu dönemlerde dahi hayatlarını riske atarak çalışan meslektaşlarının bu şekilde değersizleştirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

UZATIM TALEBİ: KEYFİ DEĞİL, ZORUNLULUK

Bursa SMMM Odası, 18 Nisan 2025 tarihli resmi yazılarla, 2024 hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi beyannameleri, tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri, e-Defter oluşturma, imzalama ve Elektronik Defter Beratları’nın yüklenme sürelerinin uzatılması talebini Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na ve TÜRMOB’a iletmişti. Halil, bu talebin keyfi bir istek değil, bir zorunluluk olduğunu belirtti. Sürenin uzatılmaması halinde, beyannamelerin sağlıklı ve hatasız hazırlanmasının riske gireceğini, mali müşavirler üzerinde aşırı baskı oluşacağını ve mükelleflerin cezai yaptırımlarla karşılaşma riskiyle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Başkan Halil, makul süre uzatımı taleplerine daha yapıcı ve anlayışlı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirterek, “Bu haklı talebimizin karşılık bulmaması, hem mesleğimizin itibarına zarar vermekte hem de mükelleflerimizin mağduriyetine yol açmaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla” diyerek sözlerini tamamladı.

Continue Reading

Previous: Bahçeli: CHP, provokasyon partisi!
Next: Ali Turan bir maratonda daha Sakarya’nın gururu oldu

Benzer Haberler

  • Ekonomi

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

admin 3 Mayıs 2025
  • Ekonomi

Mutlu Gezer, “Esnafımızın alın terine el uzatmayın”

admin 3 Mayıs 2025
  • Ekonomi

Merkez Bankası’ndan TL’ye teşvik hamlesi

admin 3 Mayıs 2025

Son Yazılar

  • Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı
  • Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor
  • Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek
  • Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde
  • ABB Meclisi gençlere emanet
  • 32. Adana Altın Koza Film Festivali’nin tarihleri belli oldu
  • Adana’da otizmli çocuklar için iş birliği
  • BUÜ’nün hentbol takımı Süper Lig’de
  • Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!
  • Bursa’da göz cerrahlarından canlı ameliyat
  • Bilecik Pazaryeri’nde park yeri için karar
  • 1. Çiğli Kitap Günleri kapılarını açtı
  • Yeşilay’dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik
  • Mardin’e 24 hekim atandı
  • KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi açıldı
  • Bursa’da 4. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı
  • Bursa’da Festival Söyleşileri’ne Erke Tümer ve Erdal Hoş’la veda
  • Bursa Osmangazi’de tarihi koşuya katılacaklar numara aldı
  • İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi
  • Ordu’da tarım fuarı heyecanı

Bunları da Oku

  • Magazin

Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.