Skip to content
9 Mayıs 2025
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram

İlgili Haber

Primary Menu
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Home
  • Antalya Kumlucalı muhtarların tebligat çilesi!
  • Haberler

Antalya Kumlucalı muhtarların tebligat çilesi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kıymacı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, mahalle muhtarları, PTT Dağıtım Şefi Erhan Karşılar ve ilgili kurum yetkilileri bir araya geldi. Toplantının ana gündemini, tebligat konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri oluşturdu.
admin 26 Nisan 2025

Mehmet ŞENTÜRK / ANTALYA (İGFA) – Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kıymacı öncülüğünde muhtarlar, tebligat sorunları için toplandı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur, muhtarların görevlerinin yalnızca nüfus veya ikamet belgesi düzenlemekten ibaret olmadığını vurguladı.

Muhtarların toplamda 220 farklı kanun maddesinden sorumlu olduklarını belirten Başkan Songur, özellikle tebligatların muhtarlar için ciddi bir yük oluşturduğunu ifade etti.

Songur, resmî kurumlardan gönderilen trafik cezaları, icra tebligatları ve mahkeme evrakları başta olmak üzere, çeşitli tebligatların muhtarlıklarda yoğun bir şekilde biriktiğini belirtti.

Muhtarlıklara ayda ortalama 300’e yakın tebligat evrakının geldiğini ve bunların önemli bir kısmının mahalle sakinlerine ulaştırılamadığını dile getirdi.

7201 sayılı Tebligat Kanunu gereği, postacıların ilgili adreste bulamadıkları kişilere ait tebligatları muhtarlıklara bıraktığını hatırlatan Songur, “Postacı tebligatı bize bıraktıktan sonra görevi bitiyor ancak bizim asıl sorumluluğumuz o zaman başlıyor. Mahalle sakinlerine ulaşmak için telefonla ya da bizzat adreslerine giderek büyük bir çaba harcıyoruz. Bu durum muhtarlarımız için ciddi bir yük haline geldi” dedi.

Vatandaşlardan, iletişim numaralarını mutlaka kayıtlı oldukları muhtarlıklara bildirmelerini isteyen Songur, vatandaşların kendi menfaatleri açısından da bu konuya hassasiyet göstermelerini beklediklerini ifade etti. Songur, toplantıya liderlik eden Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kıymacı, PTT Dağıtım Şefi Erhan Karşılar ve tüm kurum temsilcilerine teşekkür etti.

Continue Reading

Previous: Raylarda yeşil dönüşüm… Hedef her yıl 12 milyon litre yakıt tasarrufu
Next: Düzce’de uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklu

Benzer Haberler

  • Haberler

Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler

Bilecik Pazaryeri’nde park yeri için karar

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler

KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi açıldı

admin 3 Mayıs 2025

Son Yazılar

  • Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı
  • Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor
  • Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek
  • Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde
  • ABB Meclisi gençlere emanet
  • 32. Adana Altın Koza Film Festivali’nin tarihleri belli oldu
  • Adana’da otizmli çocuklar için iş birliği
  • BUÜ’nün hentbol takımı Süper Lig’de
  • Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!
  • Bursa’da göz cerrahlarından canlı ameliyat
  • Bilecik Pazaryeri’nde park yeri için karar
  • 1. Çiğli Kitap Günleri kapılarını açtı
  • Yeşilay’dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik
  • Mardin’e 24 hekim atandı
  • KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi açıldı
  • Bursa’da 4. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı
  • Bursa’da Festival Söyleşileri’ne Erke Tümer ve Erdal Hoş’la veda
  • Bursa Osmangazi’de tarihi koşuya katılacaklar numara aldı
  • İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi
  • Ordu’da tarım fuarı heyecanı

Bunları da Oku

  • Magazin

Balıkesir itfaiyesi doğru zamanlamayla hayat kurtardı

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya Otogarı’nda denetimler sürüyor

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Antalya’da dört kubbeli tarihi su sarnıcı restore edilecek

admin 3 Mayıs 2025
  • Magazin

Ankara Büyükşehir’den asgari ücretliye müjde

admin 3 Mayıs 2025
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Yerel
  • Dünya
  • Sağlık
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • VK
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.